maanantaina, joulukuuta 15, 2008

Veneen rekisteriote kotona

Posti toi viimein Helsingin maistraatista kirjeen, jonka mukana oli venerekisteripaperi Matildasta. Ensirekisteröinti maksoi 27 euroa. Jätin hakemuksen lokakuun ensimmäisellä viikolla. Käsittely kesti melkein kaksi kuukautta.

Valitsin rekisteröintikirjaimeksi K:n. F-kirjainta ei valitettavasti ollut enää virastossa tarjolla. Kuinkahan moni folkkaristi on oivaltanut ottaa K-kirjaimen rekisterinumeron eteen? Ajattelin, että rekisteriotteen kirjaintunnus voisi jollain tavalla jatkossakin viitata kansanveneeseen. Toivottavasti tulevat folkkaristit omaksuvat tämän käytännön.

Mielenkiintoista on, että vasta nyt virallisissa rekisteritiedoissani näkyy tieto siitä, että omistan purjeveneen. Ehkäpä venerekisteröinti on kaikin puolin hyvä uudistus. Ainakin veneiden omistajien jäljittäminen on jatkossa venerekisterin myötä nykyistä helpompaa - mikäli tälle on vain tarvetta.

Nyt pitäisi vain päättää, miten kiinnittää rekisteritunnus siististi veneen molemmille puolille. Numerotarrojen liimailu ruffin alalaudan lakkapintaan ei ole oikein sovellu puuveneen tyyliin. Ajattelinkin sorvata rekisteritunnuksen mahonkilaudalle. Ehkäpä asia on näin ratkaistu.

Ei kommentteja: