maanantaina, marraskuuta 24, 2008

Talvikatos notkuu

Talvi on saapunut ainakin hetkeksi Helsinkiin. Hyvä näin! Suomen yli pyyhkäissyt matalapaine toi Helsinkiin noin 3o senttimetriä lunta.
Maanantai-iltana lunta satoi edelleen. Veneelle oli aika vaikea päästä. Onneksi kävin tarkastamassa tilanteen venesatamassa, koska talvikatoksen katolle oli kertynyt reippaasti lunta – satoja kiloja.
Keskiparru notkui ja yksi poikittainen tukirima oli irronnut. Tovin aikaa sain paiskia töitä. Jyskyttelin laudan pätkällä lunta pois katolta. Lumi oli aika nuoskaista, eikä se lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla. Pelkäsin koko ajan, että jokin kulmaraudoista pettää. Onneksi näin ei käynyt.
Huomiseksi on luvattu jo vesisadetta.Lumikuormat kasvavat entisestään talvikatosten päällä, kun lumi imee lisää vettä. Jo nyt Puotilan satamassa oli monta katosta pienen huollon tarpeessa. Edelleen hieman ihmettelen sitä, että monet veneenomistajat eivät jätä talvikatoksiin mitään yhteistietoja tms. puhelinnumeroa. Naapuri kyllä tavallisesti osaa ilmoittaa haavereista, jos vain tietää mihin soittaa.

1 kommentti:

Folkkariliitto kirjoitti...

Moi! Blogisi on lisätty www.folkkari.netin linkkilistalle. Hyviä juttuja!