maanantaina, joulukuuta 22, 2008

Itä-Helsinkiin myös kansanvenelaivue?

Suomen Kansanveneliiton kyljessä toimii useita folkkarilaivueita, jotka järjestävät erityyppistä toimintaan jäsenveneidensä iloksi. Laivueet toimivat useasti tiettyjen pursiseurojen alla, mutta laivueiden toimintaan voi osallistua kuka tahansa folkkaristi.

Itä-Helsingissä ei ole vastaavaa osastoa tai ryhmää. Nyt suunnitelmissani on, että perustaisin sellaisen. Puotilan ja Vuosaaren suunnalla majailee useita folkkareita, joten ehdotukselle voi olla jopa kannatusta. Olisiko yhteiselle laivueelle tarvetta?

Laivue voisi keskittyä yhteisiin matkapurjehduksiin esimerkiksi kesäviikonloppuisin. Myös matkapurjehdus- ja trimmausoppia varten voisi järjestää oma iltapäivätapahtuman. Luonnollisesti myös kunnostusvinkeille on aika ajoin tarvetta, eikä kaikkea tietoa voi etsiä Internetistä.

Jotenkin tuntuu, että Kansanveneliiton toiminta on hieman hiipunut, eikä yhteisiä alkukauden tapahtumia tms. purjehdusiltapäiviä ole ollut reiluun vuoteen. Kilpapurjehdus on saanut ehkä liiaksikin vahvan otteen liiton vetäjistä. Viaporin Tuoppi -tapahtuma - ei liiton järjestämä - kruunaa monen folkkaristin kauden hienosti. Kauden alkajaisiksi ei tapahdu "kansanveneilijöiden piirissä" oikein mitään. Jonkinlaiselle tapahtumalle olisi tarvetta.

Lopuksi liiton jäsenjulkaisusta Folkkari-lehdestä. Se on oikein hyvä lehti, mutta ilmestyy nykyään aivan liian harvoin. Tänä vuonna sen ilmestyminen on näköjään pysähtynyt kokonaan vuoden alkunumeron julkistamisen jälkeen.

Toivottaavasti liiton uusi hallitus sekä sen puheenjohtaja herättää henkiin liiton toiminnan.

Rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja: