maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Saaristomeri häämöttää - sumua havaittu!

Kesäloma alkoi virallisesti tänään maantaina ja ensimmäinen etappi Tammisaari - Hanko on takana.

Päivä oli purjehduksen kannalta kovin tasainen, koska etelätuuli puhalsi hyvin hennosti koko päivän. Säätiedot eivät pitäneet tämän päivän osalta juuri paikkansa. Olisi voinut puhaltaa kyllä enemmän.

Päivän kruunasi kello 11.45 iskenyt sumu. Vene oli Byxholmenin saaren ja Tammisaaren väylän välimaastossa, kunnes sumu levisi ja peitti nopeasti lähisaaret.


Emme jatkaneet enää matkaa vaan vene löysi paikkansa erään sektoriloiston kupeesta. Sen vieressä oli vapaa mökkipoiju, mikä tarjosi oivan parkkipaikan.

Lounaan ajan sumu liikkui ja lopulta haihtui ilmaan. Aurinko alkoi lämmittää ja tuulikin nousi hieman. Viimeisetkin sumun rippeet kaikkosivat ja matka jatkui kello yhden kieppeillä.

"Poikkeuksellista" sumua oli liikkeelle Hangon ja Helsingin välisellä merialueella. Tässä lisää Hesarista.

Sumu kyllä osaa yllättää. Kun karttaplotteria tai tutkaa ei minulla ollut, oli viisainta pysyä paikoillaan ja nauttia lämpimästä ilmasta sekä makkaravoileivistä.

Ehkä olisimme sumun seassa tuottaneet vain yllätyksiä muille veneilijöille. Tämä kerta ei ollut minulle ensimmäisenen, joten osasin suthautua meri-ilmiöön tietyllä vakavuudella. Viimeksi vene jäi keskelle sumua ensimmäisellä purjeduksella keväällä 2006.

Perillä Hangossa oli väljää. Regattaan on vielä pari päivää, joten harvoin näkee tätä satamaa näin rauhallisena.

Huomenna on lämmin päivä jatkaa kohta Saaristomerta.

Ei kommentteja: