lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

Ostoksia

Aamulla Helsingissä oli niin syksyisen koleaa, että aloitin päivän kauppakierroksella. Kävin ensin hakemassa palan vaneria venekirjahyllyyn. Sopiva palanen heltisi Puukeskuksesta muutamalla eurolla. Hytin lattialaudat jätin vielä hyllyyn. Täytyy vielä miettiä, ehdinkö vaihtamaan lattialaudat uusiin.

Seuraavaksi metsästin pilssipumppuun uutta kalvoa. Hersikan Captain Shopissa ei moista ollut myynnissä, mutta sieltä mukaan tarttuivat sydvest (viimein löysin oikeanlaisen) ja uudet hätäraketit ja -soihdut. Hieman kirpasi investoida hätävälineisiin, mutta ei ole vaihtoehtoja. Mietin pitkään neljän soihdun ostoa, mutta raketeista lienee enemmän hätätilanteessa apua. No niin, kalvon löysin lopulta viereistä Walticista. Sitten viimeiseksi hain Prismasta tärpättiä, vihreää ja valkoista Miranol-maalia. Ostin sielä myös Airamin ison taskulampun ja siihen varapolttimot. Oheinen kierros vei muutaman tunnin. Onneksi minulla oli poikeukksellisesti auto käytössä.

Ensi viikolla täytyy käydä vielä Kehän III:n rompekaupoissa, jotta saan tulevaa katsastusta varten veneen varustuksen ajan tasalle.


Viimein kun pääsin rantaan, alkoi räntäsade. Lämpöä oli kuitenkin sen verran, että pystyin pohjamaalaamaan kylkien ylälaudat. Maalaus sujui nopeasti, tosin törmäyslistan teippaus vei työajasta valtaosan.

Aurinko tuli onneksi esiin ja pian kopin sisällä alkoi lämmetä. Sain naapurifolkkaristilta tehoimurin lainaksi ja siivosin veneen sekä ulkoa että sisältä pölystä ja roskista. Inhottavaa hommaa, mutta sunnuntaille kaavailemastani maalauksesta ja lakkauksesta ei tulisi mitään, jos pölyä ja likaa on kaikkialla.

Ilma olisi ollut suotuisa kylkien maalaukselle, mutta päivä jäi rannassa lopulta lyhyeksi aamuisen kauppakierroksen vuoksi. Se otti niin voimille, että päätin jatkaa kevätpuuhastelua seuraavana päivänä.

Ei kommentteja: