sunnuntaina, huhtikuuta 11, 2010

Liian lämmintä

Ensimmäinen päivä veneellä oli säiden puolesta paras mahdollinen. En ollut rannassa ainoa veneilijä. Aika kului aluksi pääasiassa kuulumisten vaihtoon. Moni tuttu laiturikaveri oli paikalla.

Suunnittelin kevään ohjelmaa ja otin mittoja muun muassa turkkilaudoista, koska ajattelin uusia ne kokonaan. Irrotin myös käsipumpun kalvon, koska se pitää uusia.

Ennen veneelle tuloa poikkesin ensimmäistä kertaa ruotsalaiseen tarvikekauppaan. (Saa nähdä montako käyntiä tänä keväänä tulee.)

Ostin pussillisen tarvikkeita, kuten hiekkapaperia, ja pohdin myös uuden maalinkaapimen ostoa, mutta lykkäsin sen ostoa.




Lämpötila nousi päivän edetessä nopeasti.

Hiominen on oikein mieltä rauhoittavaa puuhaa. Sen lomassa ehtii pohtimaan tulevia reissuja.

Lakkapintojen hiomista varten ostin erittäin hienoa paperia (P 180). Pienelläkin voimalla lakkapinta rikkoontuu, ja se on siten pian pesun jälkeen valmis uudelleen lakattavaksi.

Päivän edetessä kopin sisällä oli pian niin lämmintä, että päätiin lykätä lakkapintojen hiomisen hieman viileämmälle päivälle.



Poistin maston suojapressun. Sen alta paljastui puhdas ja ehjä masto. Siinä on tummuneita kohtia aika paljon, mutta välttämättä koko mastoa ei sittenkään tarvitse ottaa puhtaaksi.















Lumi sulaa vauhdilla. Talven aikana satanut yli puolen metrin paksuinen lumikerros on lähes hävinnyt huhtikuun toisella viikolla Puotilan puistoista.

Kesä tulee vauhdilla!

Ei kommentteja: