sunnuntaina, huhtikuuta 25, 2010

Kirpparilöytö!

Tänään tein erinomaisen löydön Herttoniemen pihakirppispäivänä. Monen myyntikojun jälkeen kohdalle sattui autotalli, missä oli myynnissä muun muassa muutamia venetarvikkeita. Tavaroiden seasta löytyi myös upouusi Origo 3000 -spriikeitin. Tarrasin heti keittimestä kiinni!

Myyjä kertoi, että keitin oli ollut vain yhden kesän käytössä. Mielessäni käväisi eilinen kauppareissu (rahaa kului paljon), mutta silti testasin myyjää pudottamalla pyydettyä hintaa tosi törkeästi. Kävi lopulta niin, että lähdin autotallista keitin kainalossa. Kannatti kierrellä, koska olin jo aikeissani tilata moisen keittimen uutena SVB:stä.

Uuden keittimen vuoksi joudun hieman nikkaroimaan pentterin taitettavaa tasoa, koska Origo on aika korkea. Edessä ei ole kuitenkaan iso remontti. Muutamalla mahonkilistalla pystyn hieman korottamaan taitettavaa tasoa ylemmäs. Uusi keitin tehoineen sekä hienoine liekkisäätöruuveineen on tervetullut, sillä kesälle laitamme aamukahvien ohella niin paljon ruokaa Matildan pentterissä.

Tänään veneellä maalasin kyljet vihreällä maalilla. Työ sujui leppoisasti, vaikka taas kerran työ oli aloitettava teippauksella... Viime vuoden tavoin maalasin kylkilaudat maalaustyynyllä. Sen avulla maalikerroksesta saa ohuen ja valumat jäävät vähiin. Limikohdat maalasin kuitenkin ohuella pensselillä. Työ jatkuu huomenna. Luvassa on lämmin päivä.

P.S. Nyt olisi myynnissä Matildan vanha, mutta toimiva Origon kaksiliekkinen spriikeitin 1970-luvulta. (Tässä yksi esimerkkikuva mallista.) "Klassikon" molemmat massasäiliöt ovat ehjät ja toimivat. Keittimen liekit ovat säädettävissä. Keitin on terästä ja siinä on kaiken kukkuraksi vielä tosi näppärät kattilanpitimet. Keitin myydään tarjousten perusteella. ;-)

Ei kommentteja: