sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Liittyy edelliseen

Ei nyt sentään. Pelkäsin pahinta, mutta Vene-lehden kansanveneartikkeli oli oikein asiallinen. Ensimmäistä kertaa kyydissä -näkökulmalla varustettu lehden folkkarijuttu oli raikasta luettavaa.

Kansanveneellä voi todellakin purjehtia pitkiäkin reissuja. Luokkaliitto korostaa turhankin paljon kilpapurjehduksen merkitystä - kuten myös purjehtijoiden emäliitto. Kesällä tietysti toivoo, että Saaristomerellä tapaisi useamminkin folkkaripurjehtijoita.

Matkapurjehtijana vietän folkkarissa kesän aikana noin seitsemän viikkoa, joista viisi putkeen. Kaikkia nykypurjehtijan vaatimia mukavuuksia folkkarissa ei ole tarjolla. Välillä tuntuu ahtaalta, hieman kylmältä, eikä jääpalakonettakaan ole helteellä käytössä. Satamassa kaikille on sentään samat palvelut tarjolla.

Kaikesta huolimatta kansanveneily tuntuu tällä hetkellä ainoalta oikealta purjehdustavalta. Kesän aikana osaan monta kertaa arvostaa folkkarin purjehdusominaisuuksia, sen matalaa syväystä, pientä kokoa (sopii tukkoisiinkin satamiin) - ja ennen kaikkea puuveneen tunnelmaa! Kannattaa tutustua!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lue koko blogi, melko hyva