keskiviikkona, toukokuuta 20, 2009

Vene vesillä

Vene on vihdoin laskettu vesille. Kaksi uppopumppua pumppasi ensimmäiset pari tuntia vettä pois veneestä. Pian limit turposivat kiinni. Kolmen tunnin jälkeen toinen pumppu kävi enää vain satunnaisesti. Viiden tunnin jälkeen vene pysyi hyvin pinnalla pelkän yhden pumpun avulla. Tässä yhteydessä oli hyvä hetki asentaa masto paikalleen ja kiinnittää vantit kiinni.

Kymmenen tunnin jälkeen pumppauksissa oli reilusti jo pitkiä taukoja. Ilta kului rattoisasti omaa oloa turvottaessa. Onneksi aurinko paistoi koko päivän, eikä sateesta ollut tietoakaan. Kavereitakin kävi väliä tarkastamassa veneen ja kipparin kunnon.

Tasan vuorokauden jälkeen siirsin veneen pois venelaskupaikalta. Pieni purjehdus kotilaituriin ei kestänyt kauan. Viritin lopuksi uppopumpun niin, että veneen saattoi jättää huoletta pitemmäksi aikaa yksin.

Vesillelaskun jälkeen pitää vain odottaa rauhassa ja antaa ajan kulua. Tässä vaiheessa on aikaa perehtyä veneen varustukseen, tarkastaa sen kunto ja kantaa lopuksi ne veneelle. Tätä ennen ajattelin pestä veneen painepesurilla sisältä kaikesta pölystä ja liasta.

Ikävintä ja työläintä on koko kevätlaskuhommassa purkaa talvikatos osiksi ja kantaa romppeet säilyspaikalle. Noin 75 metrin kantomatkaa varten ei peräkärryllistä autoa kehtaa edes vuokrata.

Urakoitsija veloitti laskusta 70 euroa maston asennuksen kera. Viime vuodesta hinta on pudonnut kymmenen euroa.

Ei kommentteja: