sunnuntaina, huhtikuuta 18, 2010

Pölyn keskellä

Viikonlopun aikana kevätkunnostus on edennyt vauhdikkaasti. Sekä lauantaina että sunnuntaina muutama kaveri oli auttamassa minua veneaskareisssa.

Lauantaina sain molempien kylkien ylälaudat puhtaaksi. Työ eteni joutuisasti kuumailmapuhaltimen ja hiomahiiren avulla.

Ylälautojen sekä muiden kylkilautojen hiomisen vuoksi vene peittyi pian ohueen, vihertävään pölykerrokseen.


Ylälaudat ovat nyt valmiita kyllästettäväksi ja pian maalattavaksi. Maalikerroksen alta paljastui terve puu. Muutamia kohtia oli joskus paikattu mahonkilistoilla. Jopa vanttirautojen kohdalta puu oli täysin terve. Kylkilautojen maapinnat ovat kunnossa ja ne tarvitsevat vain ohuen kerroksen maalia ennen vesillelaskua.

Sunnuntaina hiomishommat jatkuivat. Kaikki lakatut puusosien pinnat puomia ja lipputankoa myöten on nyt hiottu.

Myös sitloodan turkkilaudat joutuivat tehokäsittelyyn. Ensin ajattelin vaihtaa ne uusiin, mutta teak-laudan metrihinta sai minut pohtimaan asiaa uudelleen.

Laudoissa kun ei ole mitään vikaa. Ne ovat viimeisten vuosien aikana keränneet likaa erittäin paljon. Lattialle on kaatunut muun muassa punkkua, oliiviöljyä, lakkaa jne... Oli jo aikakin putsata ne perusteellisesti.

Hiomahiirellä lautoja piti jurnuttaa aika tovi ennen kuin puhdas pinta tuli esiin. Karkea paperi auttoi työtä. Voi sitä vanhan ja uuden pinnan eroa.

Pesun jälkeen kontrasti oli valtava. Nyt vain kauppaan ostamaan teak-pinnalle sopivaa öljyä. Ajattelinkin testata, millaiselta laudat näyttävät vuoden päästä pintakäsittelyn jälkeen. Vaihtoehtona on, että lakkaan laudat perusteellisesti.

Turkkilautojen jälkeen rappasi pohjasta hilseilevän myrkkymaalikerroksen. Vesilinjan joudun taas maalaamaan uudella maalilla.

Kevät tulee vauhdilla. Vielä viikko sitten puistossa oli vielä lunta ja isoja rapakoita.

Viime yönä tuuli puhalsi viimeinen jäät upoksiin Vartiokylän lahdelle. Viikon päästä laitureihin ilmestynee ensimmäiset veneet. Veneilykausi pääsee pian kunnolla käyntiin!

Venetalkoiden lomassa Puotilan venesataman kahvila on hyvä pysähdyspaikka. Näin keväisin se on auki viikonloppuisin.

Ei kommentteja: