tiistaina, elokuuta 11, 2009

Viaporin Tuoppi 2009

Vuosi on mennyt nopeasti, koska ensi viikonloppuna on taas kauan odotettu Viaporin Tuoppi 2009 -purjehduskilpailu puupurjeveneelle. Tapahtuma järjestetään aivan Helsingin edustalla. Järjestäjänä toimii Suomenlinnan pursiseura Sups. Lauantaina juhlitaan myös Viaporin Tuopin 25-vuotisjuhlaa.

Veneet starttaava todennäköisesti Kruunuvuoren selältä alkaen noin klo 10.00, purjehtivat lenkin ja palaavat takaisin lähtöpisteeseen. Kisaohjelma varmistuu vasta tulevana perjantaina.

Kisan herkullisin seuraamispaikka on Suomenlinnan Länsi-Musta-saareen läntisin kohta. Myös Särkän tai Harakan saarelta voi hyvin tarkkailla, miten esimerkiksi purkkarit luovivat läpi Särkänsalmen - jos reitti kulkee sen läpi.

Matilda osallistuu kisaan toisen kerran minun kipparoimana.
Viime vuonna venekuntani ylsi kansanveneiden luokassa kolmanneksi viimeiseksi. Paljon on siis petrattavaa.
En ota kilpailua turhan vakavasti. Sen verran kilpailuhenkeni on kohisten kasvanut, että ajattelin tänä vuonna käyttää kisassa spinnua. Saa nähdä, miten käy. Pallopurjeen käyttöä olen hieman jo treenannut.
Onneksi on vielä pari iltaa aikaa kisaan. Ehkäpä nostan kisa-aamuna vara-ankkurin laiturille, jotta painoa olisi hieman vähemmän. :-)

Tervetuloa seuraamaan kisaa! Kisan jälkitunnelmia voi sitten aistia venekerhon laiturilla Varvilahdella. Taas kerran satamaan ahtautuu suurin osa kisaan osallistuneista veneistä. Näky on huikea, kun kymmenet puuveneet ovat aivan vieri vieressä.

Viaporin Tuopissa on eriomainen tilaisuus tutustua erilaisiin purjeveneluokkiin. Nähtävillä on kymmenien folkkarien ohella muun muassa myös Hai-veneitä, suomalaisia erikoisluokkia, R-luokkia ja saaristoristeilijöitä. Veneiden kirjo on aikamoinen. Kannattaa tulla ihastelemaan ja ottamaan valokuvia.

Tästä linkki Jorma Rautapään Purje ja meriSail and Sea -verkkosivuille. Sivusto on tosi hieno ja se tarjoaa paljon tietoa sekä kotimaisista että ulkomaisista puupurjeveneistä. Suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja: