torstaina, elokuuta 27, 2009

Tuopin jälkeen

Huh, kyllä on ollut kiireitä. Viaporin Tuoppi sujui Matildan osalta tänä vuonna oikein hyvin. Vene purjehti maaliin, sijoitukseksi tuli 29. Taakse jäi peräti kuusi venettä.
Purjehduskeli oli oikein reipas. Tuuli yltyi, kun kisa lähestyi loppuaan.

Kisa oli mielestäni huomattavasti tasaisempi kuin viime vuonna. Viimeisen kääntömerkin jälkeen peräpäässä oli kova kisa viimeisistä sijoituksista. Kuusi venettä eteni keulat tasalla kohti maalia. Yhdessä veneessä hajosi maston jalusta, yksi otti liikaa tuulta... käänteintä taphtui.

Matilda hävisi seuraavan sijan vain kymmenellä sekunnilla. Voi voi, no ensi kerralla hieman parempi sijoitus taas.

Muutama meriselitys on nyt paikallaan. Veneeni ikivanhoja purjeita ei nyt kannata syyttää. Erot syntyivät manöövereissä, lukuisissa kännöksissä, koska vastatuuliosuudet olivat luoteistuulen vuoksi aika tavallisia tällä reitille.
Kerran yksi puuristeilijä meinas tulla kylkeen, kun ei osanut väistämissääntöjä. Joudun väistämään venettä ja hukkasin kiukuissani monta monta sekuntia. Osallistujilla pitäisi kerrata ennen kilpailuja väistämissäännöt.

No, kilpailu eteni hyvän tuulen vuoksi mukavan leppoisasti. Tuulen suunnan vuoksi spinnun käyttö ei ollut oikein suotavaa. Myös tuuli oli aivan liian navakka ensikokeilulle.

Ensi vuonna uudestaa. Täältä vielä koko kisan tulokset.

Ei kommentteja: