tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Kansanveneen matkapurjeet maksaisivat tämän verran

Folkkarin purjekertojen hinnat vaihtelevat

Pyysin helmikuussa 2009 muutamilta suomalaisilta purjeneulomoilta tarjouksen kansanveneen matkapurjeista. Vastauksia sain kiitettävästi. Halusin tilata itselleni isopurjeen yhdellä reivillä ja keulapurjeen. Kilpapurjeet pyysin jättämään tarjouksen ulkopuolelle.

Kansaveneen purjeista on tavallista helpompaa pyytää tarjous, koska purjeiden mitat ovat tiukasta määriteltyjä. Tilaaja voi lähinnä herkutella muun muassa purjeiden leikkauksilla ja purjekankaalla.

Standardimittojen vuoksi purjeita voi ostaa myös huoletta käytettynä. Purjeita on jonkin verran Ruotsissa myynnissä, mutta myös verkkohuutokaupoista (Ebay) voi huutaa purjeita.

Matkapurjeiden materiaali on toisenlainen kuin kilpakäyttöön soveltuvien purjeiden. Purjekangas on tällöin vahvempaa ja joustavampaa kuin kilpasetissä.

Purjekankaan ”o.z.” kertoo purjeen painosta eli tässä tapauksessa mittayksikkönä on unssi. Luku kertoo, kuinka paljon kangas painaa neliömetriä kohden. Eräs lukija tarkensi, että yksi purjeentekijän unssi vastaa 43 grammaa per neliö.

Alla on luettelo tarjouksista ja pakettien hinnoista. Niissä ei ole suuria hintaeroja. Tietyt neulomot kirjoittavat tarjouksen yksityiskohtaisemmin kuin muut kilpailijat. Vastauksen laatu vaikuttaa mielestäni mahdolliseen ostopäätökseen.

Paketit sisältävät muun muassa virtauslangat, purjenumerot, latat ja purjepussit. Hintoihin on laskettu 22 prosentin arvonlisävero, mutta ei toimituskuluja.

Tässä saadut tarjoukset:

WB-Sails

Cruising isopurje (vaakaleikattu, Dimension 6,3 oz. Dacron) 925 euroa

Cruising fokka (vaakaleikkaus, Dimension 6,3 oz. Dacron) 670 euroa
Hauterapurjeet

Iso- ja keulapurje (Contender Supercruise kangas 6,4 oz.) 1220 euroa (vain helmikuun)

Heikkilä Sail Maker

Isopurje 1100 euroa

Fokka 500 euroa

North Sails

Isopurje (Polyester 6.0 oz.) 1 219,88 euroa

Fokka (heavy polyester 4800 NSP 6.0 oz.) 1 572,06 euroa

Nebsails

Isopurje (7.2 oz. Dimension-Polyant dacron) 1 030 euroa + reivirivi 65 euroa
Fokka (D-P 7.2 oz. dacron) 490 euroa

En saanut tarjouksia:

Meripurje
Aura Sails
Hautera Purjeet

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Purjeentekijän unssi on 43 g / m2