lauantaina, helmikuuta 23, 2008

Ruffin kunnostus 2

Tänään oli mainio päivä veneellä. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja venekatoksen alla oli mukavan lämmin.

Revin veneen hytin eli ruffin päälle maalatut kangaskerroksekset pois. Ajoittain kangasta sai repiä hartiavoimin. Alta paljastui hieno mäntyinen puurimarivi.

Ruffin molemmille puolille kiinnitettyjä tukikaiteita en saanut kokonaan irti. Muutamat ruuvit olivat niin tiukassa, että meisseli - akkuporasta puhumattakaan - oli hyödytyn kapine.

Ruuvien kannat rikkoontuivat väännöstä. Täytyy miettiä joku ratkaisu. Enkä vois leikata kannat poikki..


Kankaan alta paljastunut mäntypaneeli on 45 mm leveä ja 15 mm paksua. Saahasin lahonnet rimat pois paapuurin puoleisten helojen alta aina seuraavaan kaareen saakka.

Mäntyrimaa joudun ostamaan muutaman metrin paikkausta varten. Selvisi myös, että ruffin paapuurin puoleinen eka kaari on laho, joten joudun ostamaan myös pätkän saarni- tai tammirimaa.

Aukko näyttää aika ikävältä, mutta katosta tulee entistä parempi.


Lopuksi purin kattoluukun kiskot ja oviaukon ympäriltä tukilaudat pois, jotta kankaan laittaminen olisi mahdollisiman helppoa. Nyt kansi näyttää oiken siistiltä.

Yksi kiskoista oli hieman laho, joten joudun tekemään uuden.

Purjelangas oli kiinnitetty puolen tuuman kuparinauloilla. Revin kaikki naulat huolellisesti irti, puhdistin ja oijoin ne. Naulat kelpaavat mainiosti uuden kankaan kiinnitystä varten. Täytynee käydä ostamassa lisää varmuuden vuoksi. Nauloja saa samasta liikkestä, Farsonsilta, mistä ajattelin ostaa myös vahvan puuvillakankaan.


Ei kommentteja: