lauantaina, helmikuuta 02, 2008

Kevätkunnostus 2008

Keväällä 2008 aion uusia Matildan ruffin kangaskaton. Katto vuotaa molemmista etukulmista ja kangaskansi on muutekin aika rispaantuneen näköinen.

Otan puulle myös kaikki puupinnat ulkoa ja sisältä, kyllästän ne kevyesti ja lakkaan ne 4 - 5 kertaan.

Viime kesänä veneen sähköt oikuttelivat. Ne aion käydä perusteellisesti läpi.

Kevään perusrepertuaariin kuuluvat myös kylkien ja vesilinjan huoltomaalaus. Paria päivää ennen vesillelaskua vesilinjan alapuoli maaltaan kertaalleen mustalla myrkkymaalissa.

Tekemistä riittää, mutta puuveneily on silti mukavaa!

1 kommentti:

Jukka Lääkkölä kirjoitti...

Oma kansanfolkkari tunnus oli FL_240,valmistuisvuosi 1968,valmistaja Sakari Issakainen.Valmistuspaikka,lähellä Kerman kanavaa,Edellinen omistaja osti veneen ja mainitsi Issakaiselle Helsingissä että purhehitaan Kemiin saakka.Matka oli pitkä ja ihmeelinen Issakaiselle vuonna 1970.Purjehdin yksin folkkarilla vajaan 10 vuotta Perämeren pohjukassa.Kunnostin folkkarin määrätyin välein, kaikki maali pois tyylillä.Mutta vuonna 1994 invataxi teki minusta kyytiläisestä invalidin,jouduin myymään folkkarin pois.Ja tämä oli vaikea päätös,mutta pakko mikä pakko.En pystynyt kunnostamaan folkkaria,en purjehtimaankaan.Vasen jalkani piti amputoida polven yläpuolelta vuonna 2002 ja se lopetti haaveetkin veneilystä.Asumme joen partaalla.Mutta sainpa kuitenkin kokea sen 10vuoden ajan folkkarin seurassa upesta kyydistä.Folkkarin aikaisempi nimi oli Melusina,nimi jäi juhlallisesti entiselle omistajalle.Sakari Issakainen on rakentanut jälkeen purjeveneitä suurempia,niiden nimi on Melusina ja numero perässä.Veneren kuva löytyy sivulta www.kennelmelusiinan.com .Kuvassa on veneellä tapahtuma menossa mutta mikä?Ja sen näkee vippelistä kun tarkasti katsoo.Terveisin Jukka Lääkkölä Tornio