lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Kannelle päivänvaloa

Vesillelaskua edeltävänä päivä purimme Pekan kanssa folkkarin suojakatoksen. Peite lähti oikein kätevästi pois päältä, ja viikkasimme sen kasaan odottamaan ensi syksyä. Kansi kaipaa kyllä hieman pesua. Siitepölyä on kaikkialla ja kanteen on pinttynyt pahoja tahroja. Ne lähtenevät vedellä ja mäntysuovalla.



Puukehikon purku oli hieman työläämpää. Bilteman akkuporakone sammahti kymmenennen puuruuvin jälkeen. Homma meinasi tyssätä ensin tähän. Lisäakkua ei tullut mukaan. Pienen kyselykierroksen jälkeen sain lainaksi eräältä veneilijältä Black&Deckerin. Laadusta kannattaisi maksaa. Ruuvit lähtivät ongelmitta, ja lopulta purimme katoksesta vain katto-osan. Nosturi saa veneen ylös sitä kautta oikein hyvin. Loput jätimme sitten huomiselle.


Pilssipumpun toimivuus on huomenna tärkeintä. Korjasin hieman käsipumppua, vaihdoin siihen kumiosan ja kiristin sen ruuveja. Imu on kohdallaan nyt.

Laitoin myös akun paikoilleen. Sähköt toimivat hyvin: ajovalot ovat kunnossa ja sähköinen pilssipumppu toimii myös! Huomenna on pitkään odotettu päivä.

Viime yönä näin unta, kuinka vene täyttyi vedestä melkein puolilleen. Katsotaan miten käy huomenna.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

toivomme onnistunutta vesillelaskua ja hyviä purjehduksia!

Syynimaan tukijoukot!