lauantaina, toukokuuta 06, 2006

Ilma otollinen lakkaukselle!

Lauantai oli ensimmäinen kunnon talkoopäivä. Mukaan lähti ystäväpariskunta Anssi ja Katja. Tällä kertaa meillä oli auto käytössä, joten seutulinjayhtiön bussipalveluita jäivät väliin. Pääsimme aloittamaan työt heti kello 9 jälkeen.

Eilen en ehtinyt kirjoittamaan, mutta olin veneellä koko iltapäivän. Korjasin veneen pohjasta yhden oksakohdan. Liimasin siihen kyllästetyn puupalikan epoksi-liimalla. Tuskinpa se edes vuotaa enää. Sitten maatalasin ruffin katon kertaalleen kiitäväksi valkealla maalilla, ja päivän päätteeksi maalasin kyljet kertaalleen vihreällä (!) maalilla. Nyt pinta kiiltää ja tuoksuu oikein uudelta :-)
Sunnuntai oli tarpeeksi lämmin päivä lakkaukselle. Perälauta, ruffin katto, luukut ja koko sitlooda saivat kevyen lakkapeitteen. Pauliina ja Anssi lakkasivat.

Pinta kiiltää nyt erittäin kauniisti. Myös masto sai pienen korjauskäsittelyn. Muutama kohta vaati hionnan, mutta lakkauksen päätin jättää sunnuntaille eli seuraavalle päivälle. Satamassa oli sen verran veneenlaskutrafiikkia, ettei se enää onnistunut liian pölyisen ilman vuoksi.

Yksi tärkeä työvaihe oli vesilinjan maalaus. Teippauksen jälkeen se onnistui ammattinaisen ottein Katjalta. Katja rappasi vielä pohjaa ja laittoi perään primeriä.

Työn ohessa autoin muutamia muita maston kannossa. Oma mastoni näyttää aika lyhyeltä 45-jalkaisen veneen 22-metriseen mastoon verrattuna. Sillä oli painoa niin paljon, että kantamiseen tarvittiin useampi käsipari.

Ei kommentteja: