tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Puomiteltta tulossa

Pitkän harkinnan jälkeen tilasin veneeseen oikean puomiteltan. Saan sen toukokuun lopussa. Testauksen jälkeen ilmestynee myös kuvia tälle sivustolle. Suomessa en ole juuri koskaan nähnyt kuvia puomiteltoista muutamaa F-lehteä huolimatta. Tässä on linkki yhdenlaiseen telttaan. Oma telttani beigen värinen. Kun sen teettää, siihen voi ompeluttaa ja asentaan kaikenlaisia hienouksia.

Viimeisten kesien aikana erinäiset pressuviritelmät ovat tulleet minulle hyvin tutuksi. Sateella taitettu pressu antaa kyllä sadesuojan, mutta viimalta se ei suojaa. Lueskelin pariin kertaan Folkkari-lehden (2002/2) artikkelia puomiteltasta, kunnes tein ostopäätöksen.

Ensin teltan muoto hirvittää. Kesällä olen muutaman törmännyt satamissa oranssisiin retrotelttoihin. No, ulkonäöstä viis. Uskon, että kovasta hinnata huolimatta teltan käytännöllisyys vie lopulta voiton. Ja se maksaa toivon mukaan itsensä jossain vaiheessa takaisin.

Víelä myyntipuhetta: Sitloodasta saan teltan avulla ylimääräisen huoneen ja varusteita voi huoletta säilyttää ulkona. Myös liekkilämppärin hankinta voi tulla nyt eteen, koska tuuletus onnistuu paljon paremmin hytti-teltta yhdistelmällä... Odottelen tilauksen valmistumista.

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Et varmasti kadu, vaikka hirveitä häksöttimiähän nuo supstugat ovat! Silti se on ihana, kun sateisella kelillä saa suojaa.

Tiina kirjoitti...

Ai vielä,
minkälaista lämppäriä olit harkinnut?

Janne kirjoitti...

En mitään kallista, mutta ajatteln kokeilla Origo Heat Pal -hyttilämmittintä. Tosin tämä lämppäri tuottaa sivutuotteena aika paljon kosteutta, mikäli tuuletus ei ole riittävä.

Ehkäpä puomiteltan avustamana avulla hytin ja sitlooda välille syntyy jo sen verran vetoa, että liekkiämmittimestä voisi olla jotan hyötyä. Löysin myös saksalaisen SVB.de-kuvastosta petroolilämmittimen (noin 30 euroa), joka ajaa saman asian. Tosin se on ehkä jonkin verran vaarallisempi kuin Origo.

Joskus pienelle lisälämmölle on tarvetta, kun sataa ja on märkää.
- Janne