keskiviikkona, lokakuuta 21, 2009

Folkkarit sosiaalisessa mediassa

Miten suomalaiset kansanveneilijät hyödyntävä internetiin syntyneitä sosiaalisia medioita yhteydenpidossa tai muuten vain tiedon levittämisessä? No, täytyy sanoa, että aika huonosti. Sen tiedän, että FB:n jäseninä on jonkin verran alan harrastajia.

Netit uudet mediat soveltuvat hyvin, vaikka yhdistys-, kilpailu- yms. tapahtumatiedotukseen. Facebookissa on tällä hetkellä yksi suomalainen ryhmä folkkaristeille.

"Kansanveneilijät"-ryhmän on perustanut allekirjoittanut monta vuotta sitten. Jäseniä sillä ei ole vielä yhtään. Tulkaahan jäseniksi! Tai jos tämä ryhmä ei vedä, ehkäpä Kansanveneliitto voisi perustaa virallisen sivun yhdistykselle FB:n.

Kansainvälisiä FB-folkkariryhmiä sivuja on useampia. Esimerkiksi "Friends of the Nordic Folkboat (Nordisk Folkbåt)" on tällä hetkellä suosituin ryhmä. IF-veneillä on myös oma ryhmä (tästä). Yksittäisillä veneillä on myös jonkin verran omia FB-sivuja, esim. folkkari Wilhelmiina. Matildalla ei ole vielä sivua (toistaiseksi tyydyn blogiin).

Puuveneijöillä on muuten myös oma FB-sivustonsa. Se tarjoaa uudenlaisen keskustelufoorumin Puuvene.fi-sivuston ohella.

Pikaviestipalvelu Twitterissä en ole juuri folkkaristeja löytänyt. Ruotsin kansanveneliitolla on oma sivu "Folkbat" Twitterissä. Se tukee hyvin liiton tiedotuslinjaa, koska liiton verkkosivu on rakennettu blogipalvelimen ympärille. Suomalaisia sivuja en löytänyt, kun etsin niitä muutamilla hakusanoilla.

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

S/Y Pamperolla on oma FB-sivu (tai ryhmä) miehistöjen yhteydenpitoa varten. Vaikka vene ei ole kimppavene, olen perustanut ryhmän, jossa voimme pitää yhteyttä gastiemme ja venettä Italiassa olomme aikana lainaavien ystäviemme kanssa.

Lisäksi meillä on Saarisen telakan porukalle oma ryhmä, jossa tosin toistaiseksi on vain muutama ihminen.

Ajatuksena on, että voimme sen kautta sopia esimerkiksi veneiden nostoista, laskuista jne. hommista, jotka on kivointa hoitaa porukassa. Aina mukana on myös sellaisia, jotka eivät saa muualta tarvitsemaansa apua.