perjantaina, kesäkuuta 26, 2009

Volvo Ocean Race Suomenlahdella

Tänään minulla oli erinomainen mahdollisuus päästä bongaamaan Volvo Ocean Race -maailmanympäripurjehdukseen osallistuvia purjeveneitä. Veneet ohittivat Suomenlahdella Helsinki-pituuspiirin, joskus puolenpäivän aikoihin. Sää oli kerrassaan upea! Tuuli puhalsi koillisesta noin 7 - 8 metriä sekunnissa.

Merelle pääsin Meripelastusseuran veneellä, Jenny Wihurilla. Sillä purjehdittiin aika vauhdilla lähelle kilpailijoita.

Näimme suurimman osan veneistä aivan Viron rannikon tuntumassa. Kohtasimme Pärispaen niemeltä noin 3,6 merimailia pohjoiseen ensimmäisenä Puman Il Mostron, sitten Telefonica Blackin ja lopulta Ericsson 3 -veneen. Loput veneet tulivat kärkikolmikon perässä.

Oli aika hienoa nähdä veneet näin läheltä. Viimeiset kahdeksan kuukautta olen seurannut niiden liikkeitä lähinnä tietokoneen ruudulta.

Moikkasimme Ericsson 3 -veneen miehistöä aika läheltä. Taisivat ilahtua, kun heiluttivat takaisin :-D

Ohessa hieman kuvia ja yksi video kohtaamisesta. Video on kuvattu matkapuhelimella, joten se on aika rosoinen.

Ensikontakti kärkeen: Puma painaa ensimmäisenä:


Ericsson 3 -veneen miehistö tapasi läheltä faneja:


Telefonica Blue kulki omaa kurssiaan:


Video Ericsson 3 -veneen kohtaamisesta:


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mukavasta postauksesta, mutta miten ihmeessä Jenny Wihurilla purjehditaan?

Janne kirjoitti...

Hei! Kiitos viestistä! Purjehtia-verbiä voi edelleen käyttää myös moottorialusten yhteydessä. Verbilla on historiallinen tarina. Näin ainakin uskon. Kun siirryttiin purjelaivoista höyry- ja moottorilaivoihin, käytössä ei varmaankaan ollut muita yhtä hyvin merellä etenemistä kuvaavia samoja. Englanninkielinen sail-sana pysyi näin käytössä myös moottorialusten yhteydessä. JW:ssa ei tosiaan ole purjeita :-) Kesäterveiset saaristosta!