lauantaina, toukokuuta 17, 2008

Vene vesillä!


Oli aika laskea Matilda vesille. Perjantaiksi varmistui hyvä laskusää.
Varhain aamulla hain konevuokraamosta tehokkaan uppopumpun (500l/min, 21 euroa/pvä) letkuineen. Pumppu oli veneen henkivakuutus.
Vuokrasin pumpun, kun en saanut ketään apuria laskuun, enkä halunnut enää viime kevään tavoin hikoilla veden kauhomisessa.

Aamupäivä meni rattoisasti talvikatosta purkaessa. Roskaa ja roinaan oli kertynyt talven kuluessa aikamoinen määrä katoksen alle.

Kolmas lasku sujui jo rutiinilla. Liinat kiinni, nosto auton lavalle ja lasku vesille.

Vettä pulppusi sisään ihan kiitettävästi, mutta kun uppopumppu rykäsi pari kertaa, oli pilssi nopeasti tyhjä. Kun pummpu kävi, saatoin ihan rauhassa hakea nosturimiehen kanssa maston ja nostaa sen nosturilla paikoilleen.Parin tunnin jälkeen vaihdoin uppopumpun pienempään ja palautin vuokraamani pumpun takaisin.

Aika kului paikkoja siivoillessa. Rästiin oli jäänyt paljon kunnostushommia. Ruuvasin heloja paikoilleen. Hyvän sään vuoksi Puotilan satamassa oli aikamoinen laskutrafiikki.
Viiden tunnin jälkeen pumppu piti välillä jo taukoja. Tunti tunnilta vedentulo hidastui.Seuraavana aamuna saatoin siirtää veneen omalle paikalle. Kellon puoli seitsemän aamuauringossa vene näytti niin hyvältä. Kyljet ja lakkapinnat kiilsivät uutuuttaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jahas veneilykausi on päässyt alkuun ja venekin ``kuosissaan``:)))..Mukavaa alkavaa purjehduskautta kapteenille ja muulle miehistölle.

T .juha impiö
oulu