torstaina, maaliskuuta 06, 2008

Konsultaatiota ja tavaran etsimistä

Maaliskuun pakkaset hieman jarruttavat kunnostusremontin etenemistä.

Tänään aamulla Vallilan Veneveistämön Jukka Viinikainen konsultoi minua veneeni yleiskunnosta ja neuvoi minua myös tulevan kevään korjauksissa. Neuvoja sain koko rahalla – ja kyllä kannatti. Olen parin vuoden ajan kirjojen ja yms. artikkeleiden avulla perehtynyt puuveneisiin, mutta ammattilaiselta saa aina ne ensikäden käytännön neuvot.

Viinikainen lupautui veistämään yhden tammikaaren lahonneen tilalle. Kaarta ei pasuuteta oikeaan muotoon vaan sahataan. Aikaisemmin en edes ajatellut, että kaaren voisi tehdä noin. Kyse on vain noin 50 cm kaaresta. Ensin suunnittelin, että olisin taivuttanut kaareen saarnista, mutta näinkin käy. Yritinkin etsiä pääkaupunkiseudulta tuoretta saarnia, mutta tuloksetta. Maakunnissa tavaraa on enemmänkin tarjolla. No, syntyy nyt sahastusta tammilaudasta.

Myös 45 x 15 mm mäntypaneelia ei saa enää mistään. Muutaman metrin erää eivät isot puutavaratalot viitsi valmistaa. Täytynee korvata paneeli tavallisella mäntyrimalla ja tuunata se vastaavan näköiseksi. Katon jäykkyyteen valinta ei vaikuttane.

Oikeantyyppiset puuruuvit, tyyppiä DIN 97, löysin Ruuvikulmasta. Suurelle kasalle minulla ei ole tarvetta, kun voin hyödyntää vielä vanhoja messinkiruuveja.

Ei kommentteja: