lauantaina, maaliskuuta 05, 2011

Lumet sulavat!

Kevät tuntuu olevan taas kerran lähellä. Viime talvena Helsingissä oli paljon lunta, mutta näin runsasta lumipeitettä ei ole ennen Matilda ympärille kasautunut. Talven mittaan olen tehnyt jonkin verran lumitöitä veneellä.

Katoksen päältä on viime kuukausien aikana valunut niin paljon lunta pois, että muutama viikko sitten sivukinokset olivat yhdellä puolen katosta valuvan lumen tiellä. Jouduin muutaman hetken huhkimaan lumilapion kanssa katoksen ympärillä, jotta sain lapioitua suurimman osan lumesta pois painamasta katoksen sivuja.

Masto on talvehtinut hyvin kinosten keskellä. Lapion tänään valumalumet pois sen päältä. Se odottaa nyt pientä kevätpuunausta.

Talvi lupailee helppoa kevätturvotusta. Vene ei varmaankaan kuivu niin paljon kevättuulien alle kuin muutama kevät sitten. Nyt odottelen, mihin valumavedet oikein asettuvat. Syksyllä sateiden aikana veneen viereen syntyi aika isoja rapakoita.

Parin viikon päästä pääsen aloitamaan kevätkunnostuksen. Tarvikelistan teko on vielä kesken. Tilaan lakat yms. täpätit entiseen malliin Seppälän Venetarvikkeesta. Mahongista pitäisi kehitellä myös jotain veneeseen. Varastossa on hyödyntämättä mahonkia pieni levy ja muutama lautametri.

Tulevina viikonloppuna edessä on rutiinihommien ohella pilssin putsausta ja yhden riman vaihto ruffin ympäriltä. Vene pulahtaa näillä näkymin veteen toukokuun toisella viikolla.

Ei kommentteja: