maanantaina, toukokuuta 10, 2010

Viimeinen viikko!

Kolea viikonloppu meinasi pilata vesillelaskusuunnitelmani. Eilen ja tänään sain sentään viimeisteltyä kylkien maalaukset ja vesilinjan. Lakkasin myös sitloodan penkin ja puomin. Puomi sai ensimmäisen lakkakerroksen neljään vuoteen. Nyt se hohtaa uutuuttaan.

Tänään läträsin myrkkymaalia vesilinjan alle. Talkooväki huolehti puuosien lakkaamisesta. Maston hiomisesta ja lakkaamisesta ei tullut yhtään mitään kostean ilman vuoksi.

Köli sai pintaansa sinistä ja puuosat mustaa maalia. Maalasin kahdella värillä, sillä eräällä kauppareissulla pari vuotta sitten otin vahingossa mustan ohella myös sinistä maalia.



Reilun tunnin maalausuran jälkeen kopissa oli aikamoinen tunnelma. Maalin ja lakan liuotinhöyryt maistuivat ilmassa. Avasin katoksen päädyt, jotta raitis ilma pääsi kiertämään sen sisällä.

Myrkyn levittäminen onnistui parhaiten pienellä telalla. Limit viimeistelin pienellä maalisudilla. Vesilinjan rajan viimeistelyn jätin ensi viikkoon, koska linjan valkea maali oli vielä hiukan tahmea. Pari vuotta sitten jouduin maalaamaan linjan uudelleen, kun teippasin sen liian aikaisin maalarinteipillä ennen myrkkymaalin levitystä.

Lakkaamisen kului pieni purkki Hempelin Classic Varnishia. Säästin pienen tilkan kesän korjauslakkauksiin.

Ei kommentteja: