keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Talven tuoma kosteus

Matildan talvilepopaikka on paksujen kinosten keskellä. Ensin voi tuntua, että hyvä näin, mutta pitemmän päälle tiiviistä kinoksesta on vain haittaa. Omakotitalon omistaja voi suhtautua asiaan aivan toisin, kun paksu lumipeite toimii hyvänä lisäeristeenä.

Ongelma on nyt se, ettei ilma pääse kiertämään kunnolla talvikatoksen sisällä. Kannattaa siis huolehtia, että ylhäältä on jokinlainen räppänä auki tai sitten pitää hankeen lapioida jonkinlainen ilmakäytävä. Ite en ole vielä tunnelia kaivanut.

Voin olla väärässä, mutta veneen kannelle oli lyhyen suojasääjakson aikana tiivistynyt aika paljon vettä. Siitä ei ole heti haittaa, mutta pitkällä aikavälillä kylläkin. Toisaalta keväämmällä lumikinos kosteuttaa hyvin entisestään kuivuvaa venettä.

Pitkää veneistä huolta! Puotilassa on ainakin monta huonosti pidettyä venettä!

Tapaamisiin Venemessuilla! Ohjelmassa on kerrankin kuunneltu folkkaristeja, kun messuhalliin on tuotu puolivalmis puinen folkkari.

Odotan sitä lauantain hetkeä, kun puuvenehallissa tuoksuu terva ja puu!

1 kommentti:

JS kirjoitti...

Tervehdys täältä Alkanin maailmasta, hyvä huomio tuo lumikinosten kasautuminen niin että tuuletus estyy.. Olen vain ajatellut että pakkanen pitää ilmankosteuden alhaisena, mutta ehkä on syytä käydä kaivamassa tuuletusaukkoja lumeen, muutakin kuin sen kapean polun verran. Kiitos muistutuksesta!